Hiszen csak
Hiszen csak egy ház, ha rányitsz.
Inda, gyökér, hupa-hepe járda,
valami alig hatvan év,
minden évben új virág.
Hiszen csak tégla közt gránit,
elkopott tucat pakli kártya,
te hatvanat, a ház százat élt,
most nincs új diófaág.
Hiszen csak innét látszik
ami nem fontos mára,
a „hol voltál”, és „miért”,
ha egyszer átszámolják.
Hiszen csak utánad mászik,
amitől te vagy a gyökér és inda,
volt lakói halála és a lét,
amitől az időd megállt.
Hiszen csak nem tudsz semmit,
gránit vagy-e vagy tégla,
a pakli vagy, vagy annak lapja,
a járdáért vagy egy virágért
volt ez a hepe-hupaság?
Hiszen csak egy ház, ha rányitsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-23 21:30:48
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-23 21:37:03