Tételmondatok /1/
Szeretnék mindenkit megérteni, magammal kezdődően.
Szeretnék egy olyan mozit, ahol visszafelé peregnek a filmkockák.
Szeretnék az esőben táncolni, de úgy hogy ne ázzam el.
Szeretnék keveset enni és betelni vele.
Szeretném este leoltani a villanyt, mert ha ég is, sötétség van.
/egyébként sűrűn elveszik az áramot/
Szeretném, ha észrevennénk, hogy nappal van, még mielőtt besötétedne.
Szeretném, ha leállnánk a locsogással, mert már így is felhígult az élet.
Szeretném, ha -néha- a szükséges rosszat tolerálnánk.
Szeretnék úgy megöregedni, hogy tudomást se vegyek róla.
Szeretnék úgy kormányozni, hogy a köz' ne ismerje a nevem.
Szeretném, ha a civilizáció nem tudná, hogy milyen nagyon civilizált, mert ez egyáltalán nem emberbarát.
Szeretnék egy olyan békepaktumot, ahol nincsenek tárgyalófelek.
Szeretném, ha nem lenne utópia az, hogy a vad állatok megszelídíthetőek.
Szeretném, ha mindnyájan elhinnénk, hogy embernek születtünk, még akkor is, semmibe se vesznek.
Szeretném, ha nem lennének tünetek, mert akkor (kór)okozó sem volna.
Szeretnélek mindig simogatni, miközben a kalitka nyitva van.
Szeretném, ha szeretnéd, hogy szeressél -most.
Szeretnék -egyszer- békességben elaludni, még mielőtt megvirradna.
Megjegyzés:
Wisława Szymborska: Lehetőségek című verse nyomán
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-25 21:37:34
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-25 21:37:34