Így élünk tovább
Ez múlik már évek óta,
ez az ünnepélyes nóta,
ez jelezte, itt a tavasz,
ami áprilisban ravasz.
Áprilisban egybe keltünk,
miután egymásra leltünk,
megszerettük mi is egymást,
de nem ő is, én is egy mást,
hanem én őt, ő engemet
úgy, ahogy jobban nem lehet,
tökéletes szerelem volt,
ránkcsodálkozott a mennybolt,
legfőképp örök lakója,
a sok madár, fecske, gólya,
a tavaszi sokadalom,
s kezdődött a lakodalom.
Ennek éppen ötven éve,
önmagunkkal, mint a kéve
megkötözve, összezárva,
új élet termő virága
nyílt belőlünk nemsokára,
gyermekekre, unokákra
változtunk át önfeledten,
így élünk tovább, mi ketten.
2012. tavaszán
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-26 06:49:55
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-26 06:49:55