Ködlovas
a kisfiú lovat farag a ködből
és útra kel rajta hogy utolérje álmait
melyeket fekete filmszalagokként
messzire fújt a februári szél
sötét tintanyomokat hagynak a hóban paripája patái
hangjegyekkel tölti meg vágtatás közben a világ kottafüzetét
hátul egy csikorgó kerekű halottaskocsi követi a fiút
a kocsi mellett fekete kalapos férfi lépked
és felszedegeti a hóról az elhagyott hangjegyeket
hogy a szekéren lévő koporsóba hajigálja őket
amiben halk muzsika kavarog
döcög a menet a kietlen tájon
hamarosan elfogynak a nyomok
az út végén
fáradtságtól kiterült ló hátán halott öregember
a kocsis lefeszíti a ló lábáról a patkókat
majd a koporsóba fekteti a lovast
és gödröt ás egy fa alá
amelynek ágaira fekete filmszalagok tekeredtek
a föld alól is felszűrődnek az álombeli muzsika hangjai
a szél táncoltatja az ágra csavarodott fekete szalagokat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-02-20 10:39:06
Utolsó módosítás ideje: 2012-02-20 10:39:06