Boltbarát
Csalódás ért tegnap a boltban
két tej meg egy lepény között,
hiába állt Robi a pultban,
az izgalom belém költözött.
Fehér kezek matatnak a múltba,
pittyen a tejföl, hullik a szatyorba,
Robi tekintetét fürkészem egyre,
mely mélyre rajzol dobogó szívembe.
Hogy vagy ma Robi? - kérdezném némán,
ha a boltosnő nem nézne mélán,
amaz szeme sarkából nevet,
majd kelletlenül felém integet.
Gyere már Nándor! - hallom aztán egyszer,
aprópénz koppan a félredőlt desszerten.
Nándor lett a Robi? - fülelek feszülten,
ez az átváltozás szinte lehetetlen!
Nagyot sóhajtottam vajas bánatomban,
fanyar grimasz ült arcomra titokban,
szertefoszlott álmok ültek a kenyérre,
boltkapcsolatunknak így lett csúfos vége.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-18 14:13:36
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-18 14:13:36