Szerelmes vers (sláger Kosztolányi stílusában) (2011)
Padon ülünk a játszótéren, nézd, ma
Bam-ba-bam az alaptéma, nyár,
Húsok sülnek, olaj pattog, zsír serceg,
Pecsenyegőzben ropognak a percek,
Zöld legyek, kút csobog, meggylé csorog
Gyerekszájon, sárga pólón és csacsog,
Toty-toty, búgó galamb billeg a fénybe,
Ezüstfröccsel kacagsz hangfestménybe.
Karomban csillogsz, csüngök szádon,
Mint piskótás nyál babaállon, előttünk,
És nézed, ahogy a kocsiban nevet, dobál,
Cumisüveg gurul, aranynapban opál,
Lehajolsz, melled nézem, míg fölveszed,
És a kicsi megragadja kalácskezed,
Ahogy én kapaszkodom illatodba,
Mint mondatvégi hármas pontba.
Talánokba, félmosolyokba, mosolyogva
Csókot kensz a homlokomra, elindulsz,
Mézem, kukához billegsz aranyfényben,
Fém koppan, üveg csörren nyárzenében,
És csőharangok csörömpölnek, ahogy mész el,
Orgonazúgás, amikor visszanézel,
Harsona, mandolin, fuvola, spanyolgitár,
Kiugrik a téma, és a galamb égbe száll.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-19 11:09:34
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-19 11:09:34