Anyám és Isten
Nevével hányszor visszaélnek
politikusok, pap-csibészek?!
Istenfélő anyám imája
minden nap hozzá szállt, hiába
érezte, hogy őt vagy nem hallja,
vagy másokkal van elfoglalva
az egek ura, igazságos,
de figyelme kissé hiányos.
Anyám belátta, várni kell, hogy
előtte a sor majd csak elfogy,
s hozzá fordul az örök isten
akkor is, ha sok kedve nincsen
nyomorúságokkal vesződni,
védőhálót szegénynek szőni,
eredményesebb gazdagokkal
üzletet kötni, mint azokkal,
akik a reménnyel beérnék,
van vagyonuk; az igaz érték
szenvedés, amíg tart az élet,
nem száll hozzá vissza a lélek.
Az isten ezt is megoldotta,
nem kellett neki hozzá kotta,
anyám lelkét is visszakérte,
s közöttük immár szent a béke.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-19 08:07:04
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-19 08:07:04