Megtalált kedvesem édes nyár
Megtalált kedvesem
édes nyár,
hajnal,
pára zajlik,
s bűvöli egymást
a sok illat,
álmaim:
égi tükörben sikló sirályok,
hulló sugarak, tűz-vesszők közt
messzeségbe ívelők, búzatáblán
a szellő-hullám: arany kazalban
pihenő arató, látom homlokodon
az álom-lombot.
Azt mondom élj, mint felderengő
szívdobbanásban a hűség!
Gyenge füvű mosolyon pirul
a szerelem, a vágy fodra alatt
csillan az élet, én is,
ki megsirattam az árnyékukból kizuhant
fákat, boldog dalokba öltözöm.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Hárömszög (Budapest, 2004)
Kiadó: Püski Kiadó
Feltöltés ideje: 2011-11-08 13:08:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-08 13:08:33