ostobaság kicserélni a tükröt az ablaküveggel,
és fordítva
mert talán minden reggel egy üveglap elé állsz,
minden reggel mást állítasz be mögé,
s elégedett leszel, mert úgy hiszed, önmagadat szemléled,
de végül, mikor az ablakhoz lépsz,
hiába kutatsz távlatok után,
tekinteted útját
a legszigorúbb őr állja el