Konkoly tanár úr
Ezerkilencszázötvenhat
Konkoly tanár úrral
jól megtanította nekem,
árt a kávé rummal.
Tanár úr azt ígérte, hogy
majd ő vezet minket,
kiverjük az oroszokat -,
s megállt a tekintet,
pontosabban: minden szempár
tanár urat nézte;
„osztályunknak lesz csak ilyen
igaz hadvezére”.
Majd novemberben az első
találkozásunkkor
váratlanul következett
a tanári kunkor:
„másodszor szabadította
fel szegény hazánkat
a hősi szovjet hadsereg”.
A tanári szájat
ilyen szabályos mondatok
hagyták el, tanulság
ebből nekem keletkezett -,
másnak semmi újság.
Felálltam, s megkérdeztem ott
(akkor még megmertem),
„mikor mondott igazságot,
most vagy októberben?”
Ebből mi következhetett,
válhatott valóra,
kitalálni rábízom a
kedves olvasóra!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-31 09:32:47
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-31 09:32:47