Kincs
akárhová megyek, mindig magammal cipelem hátamon kincsesládámat
bár kulcsom az nincs hozzá, elhagyni mégsem akarom,
hiszen ki tudja, miféle gazdagságot rejt a láda,
amit elherdálni hatalmas vétek lenne
- teli lehet arannyal! - így biztatnak mindig mások
- ezüst, ékszer, vagy pénz - ismétlik folyton
csupán éjszakánként, amikor álmatlanul rázogatom,
tűnik úgy, egyedül a keresett kulcs csörömpöl benne
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-26 15:18:03
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-26 15:18:03