A horoghegyező
amikor a lány a folyóba veti magát és hallá változik
a fiú rögtön horgászbotot ragad
elszorul a szíve, ahogy látja párját ívni,
s a vízinövények közé rakott megannyi aprócska ikrát
amit mindenféle uszonyos hímek kerülgetnek
a csali egy régi közös fénykép: vízbe lógatja,
s csak sokára fogja ki vele az áhított halat, amely
a szárazföldön rögtön visszaváltozik lánnyá
a fiú karjaiban viszi haza és kenőcsöt ken a horog okozta sebre
közben persze arra gondol:
nem elég mély,
nem elég fájdalmas,
hegyez még egy keveset azon a kampón
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-21 19:35:56
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-21 19:35:56