Anyai
Bohóc lett Daniból, lilállik az orra,
Elbotlott szegény egy ibolyacsokorba.
Ránézett a kikerics-
-Nekem itten, ne visíts!
Lábammal a szebbel, mesét citeráznék,
Jobb híján a jobbal, betűt orgonálnék.
Hogyha Dani volnék, a lila akáccal
Cimborálnék, nem visító kismalaccal!
A kikerics kacsintott, (kissé badzsított.)
S kicsi, sárga orrával nagyot szippantott…
Bal lábával hegedűlt,
Zenéjére balra dűlt,
Jobb szemével kandikált,
A ballal szikrát hányt.
szirmain, mint csillogó motolla,
Nevetett a rigó aranytolla.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-19 14:55:15
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-19 15:38:37