Bogáncs
Még nem találták föl a tépőzárat,
a kóró is csak késő nyárra száradt,
de szúrós szára kihívónak látszott,
és fölfedeztük csúcsán a bogáncsot,
dobáltuk egymást ingre, szál gatyára,
a lánygyerekek szélkócolt hajára,
s mert nem kötöttünk egy szem csínyt se gúzsba,
ha fájt is – markunk nyűtte-tépte-húzta,
nem haragudás szította a harcot,
az ütközet így estelig is tartott,
a sötétedés meg elhozta végképp,
nagy bogáncstisztogatással a békét,
ma már nehéz, hogy poros arcot öltsek,
és nézzem miként csatáznak a bölcsek,
hisz ami nincsen, azt is tisztán látom,
a tépőzárral bajlódó világon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-14 11:45:37
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-14 11:45:37