Koldusok temploma
Templom volt vörös téglából
Előtte koldusok hada téblábol
De minek?
Hisz mindegyik a misét
Részegen röhögi, s elfojtott
Vágyát tenyerébe köhögi.
Nem jöttek be, s nem léptek
Árnyékból a fénybe
Maradtak inkább kint, s könyörögtek érte.
Mise után álltak kérőn és némán
Alamizsnát kértek röviden és kurtán.
Arcomon az áhítat már téblábol
Mert már mögöttem volt a templom
Vörösen és téglából.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-27 22:24:43
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-27 22:24:43