Jártamban keltemben
Szerintem a múltból jött.
Ott ment a Csokonai színház előtt,
nekem tűnt csak fel a tömegben,
létrával, vödörrel, pemzlivel.
Gyalog nem tudom hová ment,
valószínű kiplakátolni, nemcsak a
gazdagok élnek.
Talán ugyan ezt jött bizonyítani kordélyával,
amit maga előtt tolt gyalog, az az ember,
aki meghosszabbította kordélya nyelét
két cserépléccel. Volt ott drót is, meg bálamadzag
kötőelem gyanánt. Teljesen ideális volt ez hullámkarton szállításra.
Hajjhajj, menny, menny, túléled ezzel még a debreceni telet is, testvér.
Voltak ott még szép lányok is a tömegben,
meg gazdag autók az úton, szerintem földönkívüliek.
Rendőrök vadásztak a lesen, kiosztani való ötvenezres Csekekkel.
Ez miatt lehet, hogy olyan ruhát húznak egyesek szégyenükben,
amin elírták a márkajelzést. Egy falfirka a falon, tudom kié.
Elkapták, de ő inkább vonat elé lépett, mint börtönbe két évre.
Voltam az egyetemvárosban is, mint ha nem is Magyarországon lettem volna.
Hirtelen azt hittem, azért van a szökőkút, a minimal art, mert már„a jognak asztalánál mind egyaránt foglal helyet”
jutalomból, de valószínű inkább csak azért, hogy azt higgyék, ez a világ.
Elindulnak majd nyertesen háborút veszteni.
Mert gyenge harcos az, kit kényeztetnek edzésen.
Én pedig a lányok, vagy csak ő lehetőségével takargatom magam,
kiszámítom a bevételem, elosztom a napi pénzt.
Hibázom nagyokat gyakran, mert bevonz a Török Giros az ablakban, mint kisbolygót a nagy.
És képes vagyok megenni 44db nagyáruházas vizes kiflit egy pitában.
Gyanakszom is, hogy engem hó végén angyalok etetnek.
De biztos valami csoda etet itt mindenkit,
Nem tudni miből, de mégis csak egyszer jól laknak.
Mínuszból főzzük a legjobb gulyást.
Mégis csak van min nevetni néha,
lehet vicces is olykor ez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-16 12:33:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-16 12:33:49