Csak bejárat
a fiú sokáig észre sem vette, hogy egy kilincs
nőtt a mellkasába, csak amikor mindenféle lányok
kezdtek ki és be járni rajta, tudatosult benne,
hogy ott van rajta ez az ajtó
olykor - ha egyedül volt - maga is kitárta, de
nem látott magában semmit, csupán a lányok huncut,
fiatal kacaja visszhangzott a belső sötétségben
ahogy öregedett, egyre nehezebben nyílt már ez az ajtó,
s egyre kevesebb lány érkezett, hogy eltűnjön benne
végül elrozsdásodott az a kilincs,
az öregember pedig éjszakánként a paplan alatt fekve
hallgatja, hogyan dörömböl megannyi lány ökle
ezen a kérlelhetetlen ajtón
- Engedjenek ki! - kiáltják ilyenkor belülről, s
a hangjuk még mindig oly fiatalon cseng:
ezek egyetlen pillanatot sem öregedtek odabenn
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-15 13:49:56
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-15 13:49:56