a Vacsi rímekbe
Szívszerész
Szerelmest
szerel most.
Mosodamagány
Szerelmes
szarul mos.
Ki lelkesül
A végén annak lelke sül,
ki túlzott hővel lelkesül.
Nem lelkesül
Teste béka, lelke sül,
nem is nagyon lelkesül.
Emlékezet
* egy Kosztolányi-téma
( Hogy fel ne rúgják, amit ellőtt más is,
s ne lop-csalásnak lássék e tettem,
nevét előre fogtam, kinek gázsis
pózával magam-rímem hitettem,
és kitettem. )
Emlékezet,
hűbb bajtárs e földön nálad
nem létezett.
*
Emlékezet,
jövőm, múltam forgószélben
felvértezed.
*
Emlékezet,
pórázod, ha nem okultam, majd
mellévezet.
*
Emlékezet,
bánom, hogy már sok felesleg
elmérgezett.
*
Emlékezet,
egy korral oltasz, hol óvodámban
zsemlét eszek.
*
Emlékezet,
a lány, kit tartasz, hérosszá tett.
Hellénezett.
*
Emlékezet,
hogy tapasztaljak, azt elég kérnem,
nem még eszet!
*
Emlékezet,
segíts ki, mikor nyelvtanom oly makocs,
fennhéjezett.
*
Emlékezet,
áll a vén ház, bár látánk, mint
omlék az ott.
*
Emlékezet,
lennék helyemre, ha felednek, egy kis
nemlékezet.
*
Emlékezet,
ha én nem is, te még pazarlásom, baklövésem
elnézheted.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-03 13:15:16
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-03 13:15:16