a kapitány csontokkal
rajzolt a homokba.
véletlen jeleket
improvizált: magának.
aztán megpróbálta értelmezni
őket. nem tudta.
egyiket sem értette.
a csontok lehullottak.
nagyon rég nem járt
otthon. elfelejtette, milyen.
a csontokra sem
emlékezett, honnan vannak.
most tehát eldobta
őket. valami üres fényen
élettelen húsdarabok
csúsztak. csobbantak.