Egy vesztett játszma
reggel talán ajtót nyitsz,
és egy rég látott királynő áll majd
a fekete-fehér csempés folyosón
balról és jobbról a falak bástyái
micsoda sakk-matt!
várod hát, hogy kimondja a nyilvánvalót,
türelmetlenül feszengsz, de egyetlen szót sem szól,
a végtelenségig húzza ezt az eddig is
túl sokáig tartó játékot
lemászol hát a tábláról,
hogy elkezd ezt a napot,
de egy óriási kéz újra és újra
visszatesz arra a végzetes pontra
mintha még mindig a menekülési
helyzetet latolgatná valaki,
mikor minden elveszett már
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-06 12:08:02
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-06 12:08:02