Minden mindenhez fordul
Az emberi építészet legnagyobb csodája,
minden mérnöki tervezés legbravúrosabb megoldása a sarok.
Egy szoba sarkai például, vagy egy teremé
- lényeg, hogy sarok legyen, jobbról és balról
egy-egy fal ölelje.
A sarkok az emberi jóságba vetett hit világítótornyai:
ha a sarokban állva hátunkat a falnak döntjük,
csakis a másikra tudunk figyelni,
ha viszont a sarokba fordulunk, és a hátunkat tartjuk csak a másik, szobában álló felé,
mondatai akkor is eljutnak hozzánk - s a legszebb,
hogy elmenekülni előlük semmiképp sem tudnánk.
Akik sarkokat terveznek
- a legkiválóbb, legrátermettebb mérnökök, építészek és gondolkodók -,
egytől-egyig az emberi párbeszéd elkötelezett hívei.
A jövőt csakis sarkokból lehet felépíteni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-05 10:08:47
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-05 10:08:47