A gólya titka
A gólya titkát kéne megfejteni,
mi hozza el, s mi viszi Afrikába,
nincsen rá észérv, egyik sem érdemi,
akármit gondolok, mind-mind hiába.
Az apró agyban mindig rögzítve van
a légi fénykép, ahol világra jött,
és repül haza szerelmes-boldogan
a szülőföldre, ezer veszély között.
A kisvárosban, ahol én most élek,
egymás után megannyi gólyafészek
minden márciusban benépesedik.
A titkot ismét átadják egymásnak,
a fürkésző embernek fittyet hánynak,
s a kíváncsi elme csak fényesedik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-30 07:09:50
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-30 07:09:50