napok
napok
gyöngyök a hajó deszkáin
a pizsamám, a meztelen csípője
haragvó és konok zöldeket számolsz engedelmesen
mert egy régi fiú azt kérte
egymásba folynak az ízek
nem emlékszem a reggelikre
csak a hajad színére a kezemben
meg az ágynemű állandó-kék szagára
közte a szétgurult eper
a macska sárgája
meg a szalag a hajamból, szelíd rózsaszínje a rekamié mögött
a franciául dúdolt kelletlenségek a fürdőszobában
és a reggelek a buszon
elfelejted, kamaszkorod tóvizének zöldjébe ejted
belekevered a kávédba
ami befeketült
két év alatt (a cukrot még beleszórod, arra gondolsz, de még meddig)
otthagyott szeretőd elrángatja melletted a gyerekét
"ne nézz oda"
ahogy a sírás és öklendezés rángatja a torkod az oktogonon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-20 15:07:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-20 15:07:09