Tintahal-öböl
tintahalak érkeznek az öbölbe, lerakni a tojásaikat
a parton fiatal párok
kéz a kézben nézik végig,
ahogy az állatok
az iszapba fúrják magukat,
majd a fiúk a habok közé gázolva
egy-egy a víz aljáról felszedett villanykörtével
térnek vissza
amikor átnyújtják azt kedvesüknek,
a körte felizzik,
és akiknél nem,
azok most a parton ülnek,
szomorúan nézik csak a vizet
hamarosan itt a dagály,
és meg kell fulladniuk,
míg a háttérben a többiek
- mintha csak hullámok csapnának össze -
szeretkeznek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-12 12:34:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-12 12:34:55