Ókori vademecum 1.
Gordiuszban hőst ne keress barátom,
hol csomót kötnek katonák, s a vének,
várnak egy héroszt Makedóniából,
perzsa királynak.
§
Gorgiasznál nagy filozófiát lelsz,
semmi sincs - így ő - ,de ha lenne mégis,
gondolat föl nem emelődne addig,
szó különösképp!
§
Kratülosz bölcs volt, noha meg se szólalt.
Tűz-hevet nézett, levegő iramlást,
elfolyó földet mutatott - az ujja.
Megnevezetlen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-28 03:20:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-28 03:20:09