Az ördög sincsen naponta velem
Mióta elhagyott a félelem,
egyedül vagyok istentelenül,
az ördög sincsen naponta velem,
hogy ámítson, amíg szívemben ül.
Isten, sem ördög, csak az emberek
kísértenek, hogy mivé váljak én;
kiismerhető soha ne legyek,
az átverés ma sikeres erény.
A becsapás a jövedelmező,
lehető legkisebb befektetés,
azt kell keresni, ki hol verhető,
mint a lekaszabolt búzavetés.
Engem is mindig így intéznek el,
amíg naivan remélek, hiszek,
kérdezhetnék, de senki nem felel,
válaszolhatok, úgy sem értenek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-25 12:41:02
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-25 12:41:02