Talány,A láthatatlan Múzsához III.
Nem foghatom a kezedet,
Nem láthatom a szemedet,
Gyönyörű tekintetedet,
Érezhetema lelkedet.
Lelked tisztaságát érzem
Amikor magamtól kérdem
Ki vagy, mi vagy Te most nékem
Ha a jelenléted érzem ?
Egy álomkép vagy most csupán
Vonzza lényem maga után,
Csetlek - botlok sután, bután
Mint egy béna orangután ?
Múzsa vagy ki láthatatlan,
Előttem futsz szakadatlan,
Erőnléted lankadatlan
Rejtélyes vagy önmagadban.
Ki lehetsz hát, mit is akarsz
A világtól, kit is takarsz
Az álarccal, ki vagy tehát
Vállra véve világ baját ?
Örök talány leszel immár,
Kit kergetek az csak légvár,
Vagy talán csak illúzió
Álom csupán, elillanó
Röpke képzet, tűnő szellő
Szép tünékeny vizi sellő.
Elúszik a végtelenbe,
Óperenciás tengerbe ?
Nem foghatom a kezedet,
Nem láthatod a szemedet,
Gyönyörű tekintetedet,
Érezhetem a lelkedet.
Zirc, 2004. február 25.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -