Anyu mondta
Anyu régen mindig ismételte, emlékszem,
százszor is, hogy szárítsam meg a hajam
zuhanyozás után. Azt is mondta,
nem egészséges, ha kimegyek a hideg levegőre
a meleg fejbőrrel. Megfázok, mint a
külső teraszon felejtett díszpálma, télen.
A hajszárítóm kicsi volt, fekete, de erős, nyolcszáz
wattos. Olyan is volt, mint egy sivatagi szél,
épp csak azzal a különbséggel, hogy akkor fújt,
amikor bekapcsoltam, és nem szórt homokot
az arcomba. Szóval én irányítottam.
Ennek ellenére visszakoztam használni,
amíg Anyu el nem mondta, hogy
a legsúlyosabb betegségeket lehet elkapni,
ha a fejünk fázik meg. Megijedtem, mert hát
nem szeretnék náthás lenni, esetleg agyhártyagyulladást
kapni.
Azóta minden zuhanyozás után megszárítom
a hajam, és gondosan elteszem a nyolcszázwattos,
irányítható sivatagi szelet.
Ja, és Anyu is boldogabb lett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-22 19:22:13
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-22 19:24:50