Vacsi rímek
A direktor búcsúja
Kár érte, hogy rosszba lettünk,
tetszett neked rossz balettünk.
Átváltozások
I
Életre kelt faszamár!
Vannak csodák, fasza már.
II
Ifjonc János hal ma!
Mit szólsz, Jánoshalma?
Pironkodott
Pironkodott az ágyúnaszád,
nyomot hagyott az ágyún a szád.
Hajnali incidens
Berúgott egy soványka punk,
le is lett hányva ám kapunk.
Elrontott matematikai költemény
Szögek, függvény, logaritmus, –
Ötlet van, de lóg a ritmus.
Attila nőiről
Mártám csak egy, de Klári sok;
és lúdnyakára klárisok.
Jevgenyij nőiről
" Tatjánám egy, de Olga sok, " –
erről másodszor olvasok.
Vége a Dalnak?
Mit nekünk vég, a die Ende!
Visszajön még Ady Endre.
Poros könyvek láttán
Piszkolsz,
kispolc?
Elhagyod a várost
Hiába iszkolsz,
nyomodba Miskolc.
Szegedem
Te szemtelen Szeged.
Eszem teleszeged.
-ság
Nem tetszik a vánvén,
pökhendi, ha átmén.
Nem tetszik e vénván,
nyargalok e sémán.
Nem tetszik e ságség,
versembe ne lássék.
Nem tetszik a ségság,
semmitmondanékság.
Sörivó apuka
Kérvényét a sörivónak ma látta?
Lányának neve lehessen Maláta.
Romlás
Alkohol,
hallatlan, mit alkotol.
Az öngyilkos
Szánok rátok egy hónapot –
oszt' jónapot.
Légyott
Viszlát. Mondta a múzsa és felcsatolta ékszerét.
Drágám. Mondta a bácsi és eldalolta kék szemét.
Együtt
Összetart az együttesünk.
Dől e színpad, együtt esünk.
Im Geschäft
Dijon-Senf und Meeretich,
dekagrammban méretik.
Vörös party
Kommunista party-számok,
zúznak itt a partizánok.
Az kemény szablyárul
Fickós volt egy miles Christi:
"Ím az szablyám – mi lesz, Kriszti?"
Testvérke
Két szülődön
készülődöm.
Lelkes helyettes
Körtének állt egy sütőtök önként,
ám rá sem ért, csak csütörtökönként.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-11 08:10:50
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-11 08:10:50