Trebitsch-tűnődések; 1. Volna és lenne
Lennék szépfiú, vesztegethető,
gáláns, ripők, ki táncol úri módra,
vadászik indiánra, pézsmahódra,
vak szerencse visz vagy csak őserőm.
Kínában bonc leszek, képviselő
Albionban, kettős ügynök pro forma,
láttam: semmiseg a Himalája orma,
véletlen vezet vagy a végzet ő.
Ha pénzem nincs, szélből sárkányt fogok,
kuliként hord, eltűnnek alattam
a ponttá zsugorodó otthonok,
végül: magam maradva
mennék a hegyre, Uramig botolva,
hol volt a lenne, hol nem lesz a volna.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-28 17:11:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-28 20:54:45