farkasszemet nézek
(ahogy ők csüggnek ajkamon)
képem függ falukon
farkasszemet nézek
fekszik az ágyon
összecsukolva
mint a bugylibicska
amit mutatott nekem
régen
görcsbe meredt
ráncos kezével
remegve
büszke apa volt
most nem is enne
de kapaszkodik
még nem esett le
megszült egy világot
de nem érti
csak –
mint anyatigris a kölykét –
óvja
félti
fekszik az ágyon
mint a kiterített tészta –
régen a levesbe gyúrta
odaadó anya volt
most nem is enne
de kapaszkodik
még nem esett le
farkasszemet nézek
ne mondják
hogy félek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-04 12:34:11
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-05 06:47:39