Bús őszi vers
Volt-e élet a halál előtt?
A kérdés rég nem metafizika.
A levélnek, ha le kell hullnia,
kódolt parancsra libeg alá,
ha barna-pirosra festik léha festők.
Ősz van. Október-végi vékony napsugár
- mint ökörnyál - tapad az arcon.
Nincs semmi szép az elrendelt kudarcon,
a hajléktalan kukában matat -
szétnéz: látják-e, ha kincset talál.
A gyermekotthonra varjak szálltak,
szárnyaik, mint fekete zászlók, lengedeznek,
képzelgései egy bús betegnek,
ki nem vár semmit már az ősz után -
neki nem csattognak majd a fecskeszárnyak.
A zörgő avarban anyóka lépked,
lábai után kapkod már a szél -
csak úgy magában, hangtalan beszél.
Ha él az Isten, tőle kérdezem:
a halál előtt ó mondd, volt-e élet?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-26 13:04:12
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-26 13:04:12