Hová legyek nélküled
Hová legyek nélküled,
s te nélkülem hová lehetnél,
mint kínjától a nagybeteg
megszabadulva -elmehetnél,
vagy itt maradsz mindörökre,
mint ottfelejtett Nap az égen -,
s keringek véled összekötve
a hideg űrben, falfehéren.
És kit szeressek nélküled,
s te nélkülem már kit szeretnél -
együtt halunk meg akkor is,
ha elválaszt tíz-húsz hideg tél
minket térben és időben:
a végtelenben pillanat -,
téged szeretlek én a nőben,
így vagy te vélem egymagad.
Így vagyunk ketten egyedül
létünk határai között,
míg kedves arcod felderül,
lényedben alámerülök,
és látom, mennyi borzalom
borzaszt, és mégis bízni mersz -,
fakasszon fényt az arcodon,
és melegítsen ez a vers!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-16 07:51:04
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-16 07:51:04