5-ös szoba
Cigarettapapírba sodort öngyilkossági hajlam.
Hajnalhasadás hátának feszülő,
pozitív gondolkodásra sarkaló biztosítótű.
Szárítókötélen felejtett, agyondédelgetett dallam.
Kötőhártyagyulladásban szenvedő,
panaszmentes napban reménykedő pirkadat.
Fekélyes lábát ultraszeptillel fertőtlenítő,
amputációra beutalt másodpercmutató.
Önhibáján kívül alkoholmámorba merült,
borosüveg torkán fakanálnyéllel letuszkolt
félbeharapott parafadugó.
Hiperaktivitásból depresszióba zuhant,
derékbatört karrierjéről anekdotázó
fridzsider alá rúgott dugóhúzó.
Várható időjárásról enyeleg kórházi ágyon hanyatfekve
egy lábadozó fülpiszkáló és szobatársa, a hatdioptriás szemüveg.
Lázlapra könyökölve magába fordul az anorexiával félrekezelt
önmagát vészféknek képzelő, leszázalékolt mozdonyvezető.
Állandó éjszakai ügyeletet vállal, kómásan egyensúlyoz három ágytállal
dr. Zoya Patologiya
a saját korában meg nem értett zseniális költő és irodalmár.
Osztályvezető főorvosnak adja ki magát,
cölibrátusi csuhát ölt, álmában Zoya fenekét paskolja
a sors béna bal keze és vérszegény fintora.
csendespihenő
5-ös szoba.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-13 22:30:20
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-13 22:30:20