Búcsú a ragrímektől
//"Ezek hideg szonettek. Mind ügyesség
és szenvtelen, csak virtuozitás.
Bár munkában manapság nincs nemesség,
ez csupa munka, csupa faragás." (Babits Mihály)//
*
A volt besúgó ma pártot keres itt,
És a tagok mind hetet fialnak;
S bár templomukban ostyát ad a pap,
Ordaseszméjük odakint felvonít.
Tizenkilencedik századi avítt
Polgárháború törhet ki holnap,
Gárdisták ha holt eszmét rabolnak,
díszlépésben jól megtaposva a sírt!
A történelem hátrál? Nem halad?
Az elkínzott tömeg nem bír velük!
Nyomor béklyóz s a szégyen szinte süt!
Az ordaseszmék már a kert alatt,
Riadt a nyáj s én morgok mint ebük;
A Pásztor engem küld ki ellenük!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-11 16:28:48
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-11 16:36:41