A végén elhagyom
Hét éve tettem le az érettségit.
Csupa elégséges, mégis megvagyok.
Nem lettem drogfüggő, csak kocsmában
füstölök, pókerben sem sűrűn tartom
a vakot. Nem lettem földmérő, sem
geográfus, iskolában földrajzot ma sem
tanítok, pénzért jogásznak sosem mentem
el, belülről nem kellett bámulnom börtön-
ablakot. Nem lettem nőfaló, utcákon sem
gyakran lesem őket, kicsit nem tudok
szeretni, egészen meg képtelen vagyok.
Csupa elégséges minden, ami körbevesz.
Meglehet, hét éve nekik volt igazuk.
Nyáron töltöm be a huszonhatot.
Ha lehajolok, a sípcsontomig érek,
ha kihúzom magam, száznyolcvan vagyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Eső, 2009. ősz
Feltöltés ideje: 2010-09-09 17:22:55
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-09 17:22:55