Módszertan
Milyen álmatag csodálat,
amiről a bölcsek beszélnek?
Mondják: aki ködökből alkot,
annak a tények ellenségek.
Van olyan alkotó elme,
ki félmarék köddel beéri,
mégse igaz - és igazságos -
az egész szakmát vele mérni.
Se a ködöt kergetővel,
se azzal, ki érteni véli
azt is, ami arról ismerszik,
hogy az tudja, ki nem érti.
Míg én ég felé kapdosok,
bármi történhet addig a másik,
fogalmakat egybe-szüntető
fényév-távoli végállomásig.
Része vagyok, nem értője,
ha értője mégis, sosem egészen,
mindig belülről s lentről figyelve,
benne vagyok - részben, ha értem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.