Timur Lenk éjszakája
annyi életed van, ahány halálod
boldogtalan, akit elhagy a világ
boldog, aki elhagyja a világot,
mert már érdektelen vagyok magamnak
szabadulnék, állandó társaságot
késtem, semmire jó időben állok,
egymás zsákmányai esti mámorban,
lenn gyáva jajgatás, koldus énekel,
bejárható fájdalma – arcom merő
mosoly - hetvenezer koponyából
rothadó bűz, ha kötök, bontok is
néha békésen, olykor kínosan,
odabenn emírek, fölényes szarom,
táplálom őket forró félelmen,
én saját lándzsámon végezhetem,
ott leszek, hagyok emléket, kivárom,
maholnap semmi nem lesz lényegtelen,
elárultam és vásárlok országot,
öngerjesztő folyamat, képes vagyok rá,
zavaros ital, néha mérgező,
kilépek a képtelenségből ezért
fáj az álca eltiprása, okuljunk,
az élet eredete titokzatos pont,
különös szenvedély: szerelem, nem de,
tudok kalkulálni ma éjjel vele,
kellemes látvány, mosoly, hajomlás,
emelkedése lélegzet küllemének,
láncoló képzet, tisztaság, szépség,
varázsa meghat, leköpöm cipőm
és fényesítem, rohanok utána
heverek lábai elé, de miért,
mert rájön nem lesz több óhaj, sem bánat,
lábán kívül más testrésze unalom,
szemembe néz, szája fülig szalad
körbe azóta, s úgy marad, béna
fél testemen többé már nem kacag,
ringyóm odadobtam az uraknak,
szabad préda, uralkodói kegy,
vele kellően vad vagyok az ágyban,
nappal Szamarkandot építem
kéjenc mód, kimért szépségében,
ihlető cédám bent fűti hatalmam,
lány hasa szent, de szomjas, érleli
idő, most bent ostor égeti, tűz,
olvad szép csapásaik sikkje alatt,
rátárulkozik figyelmes húzásaik
csípős bájára a jó alattvalóm,
hallgatok, csak a vesztes fecseg,
ma sok volt a tárgyalás, pör, törvény,
imbolyog tudatom mentén a terv,
összeesküvést fel nem tár a józan,
befed ásítós, semmilyen mondat,
a megoldás négy óra közelség,
sikoltást várok, ki találja Delbár
kéjérzéke pontját, viheti reggelig,
őt Mirántól kaptam, Ruhnál volt már,
ők szoktatták teste szerelmére,
családi órákra közös ajándék,
a veszélyes szerencsést vasketrec
várja, kincsét Delbár, engem az álom,
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: (megjegyzés: ha elmúltál 18 éves)