Te úgy sajnálj
Te úgy sajnálj, ahogy kitagadott farkas
sajnálja a lábát törten gyenge őzet,
ahogy maradók sirathatják alantas
könnyebbülésben a bátran elmenőket.
A sajnálatban is maradj meg hazugnak.
Temess mint gyűlölt törvényük a világok,
mocskos lábakon a városok ha futnak,
tanuld meg: Olyankor mindig én kiáltok
szörnyű szavakat az erdőn. Megkeresel
majd a ledőlt szentélyek alatt, és kihalt
utak mellé bújva is látod a vihart
a tálban, amit az első ember kinyalt?
A mennydörgésben megtalálsz majd. Eleven
hasadásban megnyíló árva helyeken.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.