Téli számvetés
Még élek. Remélek. Remélem,
Talán nem lesz több halál,
Talán minden életre támad,
Talán felenged a lélek,
Megköszönöm Uram,
Hogy élek,
Mert sokakat elvitt a tél,
S csak hiányuk ázik
Az olvadó jégcsapok alatt.
Táncol a szél, s tavaszt
Játszanak a habzó vizek,
S talán nem lesz több halál,
S talán fényed megadja a feloldozást,
S talán egésszé lesz a csonkolt értelem,
Talán tavasz lesz végre, s nem kell
Fáznom hónapokon át.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.