Vakjátszmák
Bekötött szemmel forgatnak
játszanak, játszanak velem
csengettyű szól nézd a bolond
keringőzik vak félelem
Végtelen táblán gyalogok
megyek előre csak vakon
szememben égető könnycsepp
királynőváró fájdalom
Mindig más lép fogva kezem
mikor lehetek végre én?
más játszmájában áldozat
egyensúly egy kés peremén
Tolvaj surran csengettyű szól
de már üres minden zsebem
igen hahotázik durván
sós korbácsként csattan a nem
Gyalogáldozat mondom halkan
éljen a királynő dúdolom
vastag kötésem ellenére
csípi szemem hályog-korom
Csalni próbálok fülelek
lehántom kötés-burkomat
egyedül vagyok a táblán
védtelen magány-áldozat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -