Szerelmes altató
A Mindenségbe zárva itt
mienk a kék, a zöld.
Értünk, velünk, nekünk kering
a Vénusz és a Föld.
S a többi mind, a Nap-fiak.
Évmilliók során
rótták körük s keringenek,
ha nem leszünk, tovább.
Mielőtt kelyhed bezárod,
estharmatos virág,
engedd, hogy egy eltűnt éden
varázsa lengjen át!
Figyeljünk csöndben: szívünkről,
hol égő vágy dalolt,
learat minden bánatot
arany sarlónk, a Hold.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.