rövidzárlat
híg levegőben fuldoklik a meleg
lerázza az égből a teliholdat
a műtőasztalon karcsú fény remeg:
rövidzárlat ez – terméketlen holnap –
hiányod verdes a kórházi ágyon
még föllélegzik a tehetetlen test
a nővér árnyékoddal alkuszik s ápol
ágytálat cserél és biztatni se rest
pillantásod az élőt leltározza
felesküsznek rád a részeg hajnalok
de neved a lázlapról visszalopja
Isten: szemed izzó parazsa vacog
rád hegesedik a hánykódó végtelen
– üres a test a röntgenfelvételen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Liget , 2009/4.
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -