ma a költők öregek
és elkényszeredettek voltak
rémlett némelyik beteg
azok közül akik ifjabbak nálam
csak egy-két fiatal öreg jött el
nekik szavaltam virgonc erotikus versem
de megijesztett a Halál az ifjabbak melletti padon
s ettől már az elején elment a hangom
aztán öblögettem ott is ahol nem kellett volna