Lerakódások
gyerekkorom hólyagos kátránya a tetőn
talpam alatt a melegség
legyek, amint a konyhafalra gyűlnek
és ahogyan elkapják őket: a fecskék
diófalevelek égett szaga is tán
de ez már az őszi délutánban
és a szalonnasütések
alufóliába csomagolt alma és krumpli
serceg a tűzben a nedv
a szérű füstje leng
annak a füstnek illata van a nyakadban
*
először vagyok itt mégis
minden olyan megtörtént
ismerem a házfalban a téglákat
a habarcsot
a fű illatát
a baromfiudvart
a festékrepedéseket ajtódon
mert ismerlek téged
együtt-felnövés volt életünk
nem számít hogy másik térben
*
ebben a mészillatban
minden olyan igazi
állsz a kandúrral az ajtóban
és engem nézel
sokáig simogatod
lassan ívben megfeszül a hátam
de én csak azt akarom, hogy
taníts meg arra, amiből simogatod a macskát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.