matricákról
matricákkal egyre több helyen találkozhatunk a városban
az utcai hirdetésektől kezdve a tömegközlekedési eszközökön
át útjelző táblákig a hivatalostól az illegális matricákig széles
spektrumon mozognak megmondják nekünk hova álljunk
ott mit tegyünk meddig és mikor és azt is hova ne álljunk mit ne
tegyünk és a többi
a matrica beleszól az életünkbe és mi szó nélkül hagyjuk
hogy feleselsz egy matricával? kiragasztasz te is egyet
a matrica a leggyorsabb urbánus illegális üzenet közvetítő
a fújkálás után: nem igényel semmilyen szakmai tapasztalatot
keresni az egyik oldalán ragadós felület a másik oldalára ráírni
rajzolni festeni vagy nyomtatni és máris a kiválasztott helyszínre
pillanatok alatt felvihető
azonban nem is árt a tapasztalaton túl egy kis szépérzék sem
ennek tanújelét - sajnos - én eddig még csak "street art" matricákon
fedeztem fel pedig nem lenne utolsó élmény látni hogy a hivatalos
szervek állami vállaltok is művelődnek a témában
a figuratív ábrák mosolyt csalnak az arcra ha a szürke városképen
feltűnik egy nem odavaló nyúl macska sárkány mosómedve vagy egy
hatalmas szempár egy mutatóujj; nem is akarhatnak sokkal többet
kifejezni
a szöveges üzenet már más tészta a "szeretek itt matrica lenni"
matrica ha kissé didaktikusan is de megpróbál rávilágítani az "itt
és most"-ra hogy ebben a környezetben kell boldogulnunk és ő saját
eszközével a matrica létével szeretné ezt a környezetet még
élhetőbbé tenni a már említett mosollyal amire késztet
hiszen mint azt a másik mondja " bárhova ráragaszthatod és könnyen
lemosható" tehát a matrica szellemiségéhez szorosan hozzátartozik az
átmeneti szezonális jelleg; ha nem tetszik lekaparhatod ha nem
tetszik ragaszthatsz oda másikat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.