Minden nap
Ha lenyeli, a torkán végig
Fut és eljut egészen a szívig
A pálinka, vagy a cigifüst netán
A tüdőbe, vagy az agyba jut talán
Vagy a Balaton vize gyerekkorába
Lenyelte és köhögött utána
Az a sok emlék megmaradt benne
A többit meg már elfelejtette
Minden nap hajnalig ébren
Minden nap felkelni délben
Süssön a nap, de ne a szemébe
Essen az eső, de ne a fejére
Rántotthús-szag a lépcsőházban
Nyári esték rövidgatyában
Emlékek úsznak, nevetnek, sírnak
Előjönnek vagy éppen elbújnak
Megőrzi őket, otthagyja mindet
Hátizsákot vesz és kockás inget
Vonatra ül vagy hajóra száll
Repülőre és már meg sem áll
Minden nap hajnalig ébren
Minden nap felkelni délben
Süssön a nap, de ne a szemébe
Essen az eső, de ne a fejére
(2009)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.