Fel
Mikor haza akar menni, az a ház egyre távolabb lesz.
Talán az utcalámpák fénye teszi. Vagy az, hogy a kertben
nincsenek többé szellőrózsák, sem fényes, zöld bogarak
Mégis díszletváltás nélküli ház ez. Hegyből építették,
de nem tör magasba, a cserjék túlnövik, mint a gyerekrajzokon.
Aránytalanságukat valaki szereti, reklámszatyrokban állnak
nála a szekrény mellett. Közben a gyerek felnő, és kidobja őket.
A ház terveit is, hogy ne ismétlődhessen meg többé.
Az sem, ami itt történt, napirendszerűen, mint egy határidőnapló
feljegyzései. Telefirkált lapjain látom, hogy mondani szeretett volna
valamit, de nem tudott. Inkább lerajzolta, ahogy egy növény túlnövi
lassan a házat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.