Kis Lovagkönyv - 6
Most bíborral kirakott úton megy,
Ahol néhány kő, mint a csillagok
Az égbolton, úgy összeköthető,
És a vékony vonalakból halvány
Térkép rajzolódik a láb alá,
Ahogy lépked a lány.
A csillagokból térkép lesz az úton,
A lány pedig megáll, hogy felvegye.
A zsebében csak összehajtva fér el,
Így egész közel lesz rajta két megye;
Az egyikben én lakom, a másik
Bíborköves útján lép a lány.
Ahogy hozzám ér most, megérzem, hogy fázik.
Össze is húzza a kabátot magán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.