A szomszédban a lány
A szomszédban a lány
ma édes, szomorú
az ágy bevetetlen
az ajtón koszorú
ha köd jön az utcasarkon
felkel, az ablakhoz sétál
a szétázott festék az arcon
mindig csak felhőket vár
a szomszédban a lány
suttog egy nevet, néha átkokat
az ablak exponál
ma nincs sikoly, se áldozat
a szomszédban a lány
régóta gyászol
az ágyra dől és sóhajt
„de szépen játszol”
egy szellem a sarkon furcsa pózba dermed
még van hét tekercs remény
a sarki villanypózna mellett
a megrepedt gitár plusz két tenyér
a szomszédban a lány
éhes és magányos
a köd a sarkon áll
talán ma nem halált hoz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.